Outokummun Partiolle seitsämän mitalia yleisurheilun pm-halleista

24.1.2019

Yleisurheilun piirinmestaruushallikilpailut kilpailtiin Joensuun Areenalla viime viikonloppuna. Kilpailuihin osallistui yli 350 urheilijaa etenkin Pohjois-Karjalan ja sen lähialueiden seuroista.

Outokummun Partiolta pm-halleihin osallistui seitsämän urheilijaa, tehden 18 eri lajia. Neljä urheilijaa saavutti vähintään yhden mitalin. Monille tarttui suorituspaikoilta mukaan oma lajiennätys ja muutamille pm-hallit olivat ensimmäiset isot kilpailut.

T9-sarjassa Annika Ristola saavutti kilpailuista kaksi mitalia. Keihäspaikalla Ristola heitti keihästä piirinmestaruuden arvoisesti ja kolmiloikkapaikalta irtosi hienosti pm-hopeaa. P10-sarjassa puolestaan sunnuntaipäivän kisakävijä Topias Poutiainen nappasi mitalit kahdesta lajista. Korkeuspaikalla Poutiainen hyppäsi huimalla ennätysparannuksellaan toiseksi. Piirinmestaruushopeaa hän juoksi lisäksi 60 metrin aidoista.

P12 sarjassa Ville Keronen hyppäsi piirinmestaruuteen ainoassa pm-lajissaan. Voittotulos syntyi, mitenkäs muutenkaan kuin viimeisellä hyppykierroksella. Kilpailun aikana askelmerkin kanssa vaikeuksissa ollut Keronen onnistui viimeisellä hypyllä satuttamaan askeleensa loistavasti ja hyppäsikin uuden pituusennätyksensä siivittämänä voittoon.

T13-sarjassa Ira Hirvonen kisasi puolestaan vain lauantaina. Keihäspaikalla Hirvonen heitti ylivoimaiseen piirinmestaruuteen uudella halliennätyksellään. Tulos (38,43m) oikeuttaa tällä hetkellä Suomen tilastoissa kärkitilaan hänen omassa ikäluokassaan. Korkeuspaikalla Hirvonen hypäsi myös upeasti piirinmestaruuteen.

Kaikki kilpailuden tulokset löytyvät avauspäivän osalta täältä ja toisen kilpailupäivän osalta täältä