Kauden kotimainen kärkitulos Pohjois-Karjalan hallikauden viimeisissä kilpailuissa

1.4.2019

Lauantaina kilpailtiin maakunnan hallikauden päätöskilpailuissa Joensuussa, kun Mehtimäki Junior Indoor Games kokosi yhteen vajaa sata urheilijaa. Outokummun Partio oli mukana kahden urheilijan voimin. Vaikka kilpailukausi on jo ehtoon puolella, nähtiin kisoissa hienoja suorituksia ja ennätyksiä.

Partion hienoimmasta suorituksesta vastasi P12 sarjan Ville Keronen korkeuspaikalla. Hän paransi jo aiemmin nimissään ollutta ikäluokkansa kauden kotimaista kärkitulosta (146) uusiin ennätyslukemiin 149. Eikä yritykset korkeudesta 152 kaukana olleet, joten 150 ylitys on varmasti nähtävissä heti kesän ensimmäisissä kisoissa. 

Villen sisko Sofia Keronen osallistui T15 sarjan kuulantyöntöön. Tulos 6,59 oikeutti kilpailun 7. sijaan. 

Yhteenvetona yleisurheilun hallikausi oli erittäin onnistunut ja menestystä tuli niin piirinmestaruus kuin kansallisellakin tasolla. Yleisurheilijoita on määrällisesti ollut mukana hallikaudella aika vähän, mutta urheilijoiden kehitys on ollut huimaa. Outokummussa harjoitusmahdollisuudet ovat Joensuun jälkeen maakunnan parhaat, ja ryhmäkoot pieniä, mikä on osaltaan edesauttanut laadukasta harjoittelua.

Kesän kiivas kisakausi kolkuttelee jo nurkan takana ja siihen lähdetään todella odottavaisin mielin. Ensimmäisen kerran piirinmestaruuksista kisataan 22.4 pääsiäismaanantaina pm-maantiellä Pyhänselässä.