Karpaasit - HuKi 3-1 (10.2.2024)

11.2.2024

Ottelun palkitut: Karpaasit/Teemu Saarinen  ja Huki/ Juho Hulkkonen Kuva: Markku Laitinen

Outokummun Partion Karpaasien voittoputki sai jatkoa, kun jyväskyläläinen Huki taipui jo kolmannen kerran tänä kautena outokumpulaisille erin 3-1(25-20, 25-21, 17-25,25-12).

Karpaasit pelasi ottelun kaksi ensimmäistä erää vapautuneesti ja osoitti paremmuutensa erien loppuhetkillä. Avauserässä Jani Hassisen syöttövuorolla Karpaasit teki pientä eroa vastustajaan. Loppua kohden Ville Louhela tapansa mukaan näytti iskuvoimansa passari Tuomas Tikan mainioista passeista ja paukutteli palloja vastustajan kenttään.

Toisen erän alussa molemmat joukkueet tekivät pisteitä lähes tasatahtiin. Kun erän lopulla Karpaasit tarvitsi ratkaisijaa, niin vuorostaan Teemu Saarinen nousi tärkeään rooliin omilla suorituksillaan. Mutta Huki ei antanut periksi, vaan halusi taistella vielä tärkeästä erävoitosta. Vieraiden taistelu ei tuottanut tulosta, kun he tekivät huonoja ratkaisuja, joista Karpaasit sai neljä pistettä.

Kolmannessa erässä Karpaasien peli oli täysin sekaisin ja Huki vei sen nimiinsä hienon torjuntapelin ansiosta. Erän lopulla Karpaasit sai tehtyä joitakin tärkeitä pisteitä, jotka antoivat viitteitä pelaajien taistelutahdosta.

Neljännessä erässä Karpaasien peli loksahti taas tuttuun uomaan ja Hukin hyökkäykset pysähtyivät Karpaasien torjuntoihin. Hukilta ei enää löytynyt puhtia taistella ja kotijoukkue tyylitteli ansaittuun otteluvoitoon. Karpaasien parhaat pistemiehet olivat Ville Louhela (21), Teemu Saarinen 18) ja Tuomas Tikka  (8). Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Karpaasien Teemu Saarinen ja Hukin Juho Hulkkonen.

Karpaasit kohtaa ensi sunnuntaina (18.2) kotisalissaan lohkossa viimeisenä olevan Oulun Kiskon, joka on pelaamistaan otteluista voittanut ainoastaan yhden.

Ylempi jatkosarja Karpaasien osalta päättyy seuraavassa viikonlopussa kahdella vieraspelillä Kalajoella ja Jyväskylässä.

Valmentaja Jarno Koponen: " Tuleva kotiottelu Kiskoa vastaan on tärkeä jatkopelien suhteen, sillä lohkon kaksi parasta etenevät suoraan puolivälieriin.Voitolla meillä on mahdollisuus saada yksi viikonloppu vapaaksi ja odottella neljännesvälierien tuloksia ja tulevaa vastustajaa. Huki antoi meille tarpeellisen herätyksen intoutumalla pelaamaan hurmiossa kolmannessa erässä. Neljännessä erässä me näytimme taitomme ja ansaittu kolmas voitto Hukista siivittää meitä eteenpäin. Kauden ratkaisevat viikot ovat edessä ja keskittyminen niihin on alkanut."