Naiset jäivät niukasti ulos aluefinaalista (17.3.)

18.3.2024

Outokumpu 17.3.2024

Partion naisjoukkue jäi hyvästä taistelustaan huolimatta Idän aluesarjan finaalipelien ulkopuolelle. Välieräturnaus pelattiin Outokummussa 17.3.

Sekä Partio, että Haka ulkona mitalipeleistä

Lentopallon naisten aluesarjassa Outokummun Partio ja Sotkuman Haka pelasivat omat välieräturnauksensa tavoitteinaan pääsy mitalipeleihin. Molemmat joukkueet joutuivat pettymään, kun tällä kertaa tappioden myötä pelit jatkuvat pääsiäisen jälkeen 6.4. sijoista 5-8.

Outokummun Partio kohtasi kotisalissaan ensin siilinjärveläisen ZZ  Naiset ja kärsi tappion  erin 2-1 (25-16, 25-19, 14-25). Kahdessa ensimmäisessä erässä Partion nostopeli ontui ja omia hyökkäyksiä ei saatu toimimaan. Kolmannessa otteet paranivat ja ansaittu erävoitto heltisi helposti.

Toisessa  ottelussa samat ongelmat jatkuivat ja kuopiolainen Wänärit  kirjasi jatkopelien kannalta arvokkaan voiton erin 2-1 (11-25, 12-25, 22-25).  Avauserässä Partion nostopeliä vaikeuttivat vastustajan hyvät aloitussyötöt, joihin edellisen ottelun tapaan ei löytynyt nostajaa. Kolmannessa erässä  Partion otteet paranivat ja joukkue johti sitä neljällä pisteellä. Partiolla oli hyvät mahdollisuudet erä-ja otteluvoittoon, mutta Wänärit ei luovuttanut. Erän lopussa Partiollakin oli mahdollisuudet ratkaista ottelu edukseen, mutta virheiden myötä ne menetettiin.Tästä lohkosta mitalipeleihin selviytyivät ZZ Naiset ja  Wänärit.

Toinen idän alueen välieräturnaus järjestettiin Iisalmessa Kalliosuon Sisun toimesta. Sotkuman Haka kärsi  ensimmäisessä ottelussa tappion KallSi:lle erin 3-0 (25-16, 25-13, 25-18). Toisessa ottelussa vastustajana ollut mikkeliläinen Ristiinan Urheilijat voitti erin 3-0 (25-19, 25-22, 25-20).

Partio ja SoHa pelaavat seuraavaksi turnauksessa, jossa mukana ovat myös Kajaanin Kuohu ja Kuopion Vipinä. Partio kohtaa ensin Kuohun ja SoHa Vipinän. Otteluiden voittajat pelaavat sijoista 5-6 ja hävinneet 7-8.