Louhela vei Karpaasit ensimmäisen osaottelun voittoon (23.3)

24.3.2024

Ville Louhela johdatti joukkueensa ensimmäisen neljännesvälierän voittoon. Arkistokuva: Markku Laitinen

Outokummun Partion Karpaasit alotti lentopallon 2.sarjan neljännesväiieräsarjan voitokkaasti kukistamalla lauantaina vierasottelussa Vilppulan Tähden vajaassa kahdessa tunnissa erin 3-1(25-16, 19-25, 25-20, 25-21).

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Outokummun urheilutalolla. Kahdella voitolla selviytyy välieriin. Jos sunnuntaisen ottelun jälkeen voitot ovat 1-1, niin heti ottelun jälkeen pelataan "kultainen erä".

Aikainen aamuherätys ja useamman tunnin kestänyt ajomatka Vilppulaan ei näkynyt  avauserässä Karpaasien pelaamisessa, kun voitto ratkesi helpolla. Toiseen erään Tähti heräsi Aapo Kolhisen johdolla ensimmäisistä palloista lähtien. Karpaasit teki erän lopussa virheitä ja kotijoukkueelle kirjattiin erävoitto. Kolmannen erän alkua Tähti johti hetken aikaa, mutta Karpaasit VilleLouhelan johdolla ratkaisi tämän erän voitokseen. Neljättä erää Karpaasit johti, mutta Tähti paransi otteitaan ja nousi tasatilanteeseen. Passari Joonas Ryhänen löysi tutun ratkaisijan Ville Louhelan, joka teki joukkueen neljä viimeistä pistettä.

Lauantaiseen otteluun Karpaasit sai mukaan passari Joonas Ryhäsen, jolle tämä peli oli vasta kauden toinen peli. Jonttu pyöritti peliä taidolla ja hänet palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Kauden muissa otteluissa passarina pelannut Tuomas Tikka pääsi näin näyttämään taitojaan yleispelaajana tekemällä ottelussa kahdeksan pistettä. Kakkossarjan paras pisteiden tekijä Ville Louhela onnistui taas yllättämään vastustajansa takomalla peräti 25 kertaa pallon vastustajan kenttään. Vilppulan pelimatkalta puuttuivat Karpaasien kokoonpanosta Teemu Saarinen, Jussi Pukkinen ja Ilja Parttimaa.

Valmentaja Jarno Koponen:" Tähti oli "sitkeä" vastustaja ja voiton eteen jouduimme tekemään töitä. Voitto vaati herpaantumaton taistelua jokaisen pisteen eteen. Sunnuntaiseen peliin saamme mukaan Jussi Pukkisen ja Ilja Parttimaan, mutta viikolla kuumesairaana ollut Teemu Saarinen ei todennäköisesti ole pelikuntoinen. Tavoitteena meillä on ratkaista välieriin pääsy toisessa ottelussa, ettei tarvitsisi pelata kultaista erää. Sunnuntaina pelattavien muiden ottelujen jälkeen ratkeaa välieräparit. Kotiyleisön äänekästä tukea tarvitsemme tähän ratkaisevaan peliin."