Karpaasit kahdeksan parhaan joukkoon (24.3.)

24.3.2024

Karpaasit pelasi itsensä 2-sarjan kärkikahdeksikkoon. Kuva: Markku Laitinen
Ottelun parhaina palkitut Jani Hassinen ja Sami Valaranta. Taustalla Karpaasien GM Jari Hiltunen. Kuva: Markku Laitinen

Lentopallon miesten 2-sarjassa Outokummun Partion Karpaasit tuli kuukauden tauon jälkeen pudotuspeleihin mukaan ja vakuuttavien esityksien jälkeen voitti viikonloppuna kahdesti Vilppulan Tähden.

Ryhänen palasi puikkoihin
Lauantaina Vilppulassa Karpaasit voitti erin 3-1 (25-16,19-25, 25-20, 25-21) ja sunnuntaina kauden ennätysyleisön (130) edessä Outokummussa erin 3-0 (25-18, 25-18,25-22). Vierasotteluun Vilppulaan Karpaasit lähti vajaalukuisena, mutta se ei haitannut kuusikon pelaamista. Molempiin peleihin Karpaasit  sai mukaan passariksi kokeneen Joonas Ryhäsen, joka vähäisestä harjoittelusta huolimatta pyöritti peliä varmaotteisesti. Kauden aikaisemmissa otteluissa passarina pelannut Tuomas Tikka pääsi hänelle mieluiseen rooliin yleispelaajaksi.

Louhela teki vieraspelissä 29 pistettä
Lauantainen aikainen herätys ja automatka Mänttään ei pahemmin näkynyt pelaajien suorituksissa avauserässä ja VilTä ei löytänyt keinoja pysäyttämään vieraiden pistetehtailua. Toisessa erässä Karpaasien peli hetken aikaa takkusi ja VilTä karkasi etumatkalle. Karpaasit sai lopussa paremmin pelin pyörimään, mutta VilTä vei tämän erän nimiinsä. Kahdessa seuraavassa erässä Ville Louhelaa kotijoukkue ei saanut pysäytettyä ja Karpaasit pääsi kotimatkalle tärkeä voitto mukanaan. Karpaasien parhaat pistenikkarit olivat Ville Louhela (29) ja Tuomas Tikka (8). Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin  Joonas Ryhänen.

Kauden ennätysyleisö näki 3-0 -kotivoiton
Sunnuntaina Karpaasit saivat "lisävoima", kun Jussi Pukkinen ja Ilja Parttimaa olivat kokoonpanossa mukana. Viikolla kuumesairautta potenut Teemu Saarinen oli vaihtopenkillä tällä kertaa huoltajana jakamassa hyviä neuvoja. Sunnuntaina runsaslukuinen yleisö sai rahoilleen vastinetta, kun Karpaasit heti ensimmäisestä pallosta lähtien näytti vierailleen osaamistaan ja halua jatkaa kauttaan puolivälierissä. Karpaasit johti kahta ensimmäistä erää alusta loppuun asti.

Kolmannen erän alkua VilTä johti hetken aikaa, mutta Jani Hassisen ässäsyötön jälkeen ei ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Kaksikko Louhela-Tikka vuorotahtiin musersivat  vastustajan vastaanoton. Louhelan pistemäärä oli tällä kertaa lauantaista vaatimattomampi 15 pistettä ja Tikalla 12. Sunnuntaina pirteästi pelannut Jani Hassinen palkittiin Karpaasien parhaana pelaajana.VilTä:n palkittu oli kovaiskuinen Sami Valaranta.

Karpaasien vastustaja puolivälierissä on Oulon Kisko. Karpaasit haluaa aloittaa ottelut vierasottelulla. Näin Outokummussa pelataan sunnuntaina 7.4.

Valmentaja Jarno Koponen:" Tämä ottelusarja meni meidän osalta suunnitelmien mukaisesti. Sunnuntaina uusi kuusikko sai pelin pyörimään hyvin ottelun alusta lähtien. Vastustaja yritti riskillä syöttää, mutta ei onnistunut aikeissaan rikkoa meidän vastaanottoa. Jani Hassinen nousi sunnuntaina tärkeään rooliin rohkeilla suorituksillaan."