Karpaasit voitti ensimmäisen puolivälieräottelun Oulussa

6.4.2024

Karpaasit voittivat ensimmäisen puolivälieräottelunsa Ouluhallissa 6.4.2024

Outokummun Partion Karpaasit jatkaa voitokkaita pelejään lentopallon 2.sarjan pudotuspeleissä. Karpaasit voitti lauantaina puolivälierän ensimmäisessä ottelussa vieraskentällä Oulun Kiskon erin 3-0 (25-19, 26-24, 25-23).

Välieräpaikka ratkeaa Outokummussa

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Outokummun urheilutalolla klo 15.00. Kahdella voitolla selviytyy neljän parhaan joukkoon välieriin. Jos sunnuntaisen ottelun jälkeen voitot ovat tasan, niin heti  ottelun jälkeen pelataan "kultainen erä".

Kisko - Karpaasit 0-3

Karpaasit hallitsi Oulussa avauserää alusta lähtien. Kiskolla oli suuria vaikeuksia torjua Karpaasien kovaiskuista kolmikkoa (Ville Louhela, Tuomas Tikka ja Teemu Saarinen).

Toista erää hallitsi Kisko erän loppuhetkille asti. Kiskon johto parhaimmillaan oli viisi pistettä. Tilanteessa 16-11 Karpaasit heräsi ja aloitti nousun, joka ratkesi erän lopussa  Louhelan ja Tikan ansiosta erävoittoon jatkopalloilla.

Kolmannessa erässä Karpaasien pelikokemus tuli näkyviin. Erän puolivälissä peli oli tasatilanteessa, mutta sitten kahden erävoiton tuoma henkinen yliote antoi pelaajille uutta taistelutahtoa. Kisko yritti pitkittää ottelua, mutta Karpaasien toinen eräpallo tuotti tulosta. Viimeisen ratkaisevan pisteen taiteili Ville Louhela lyömällä pallon tulisesti Kiskon kenttään.

Karpaasien parhaana pelaajana palkittiin Tuomas Tikka, joka on päässyt näyttämään hyökkäyspelitaitojaan siirryttyään yleispelaajaksi Joonas Ryhäsen palatessa passarin tehtäviin. Karpaasien parhaat pistemiehet olivat Ville Louhela (28), Tuomas Tikka (14) ja Teemu Saarinen (7).

Valmentaja Jarno Koponen:" Tämä oli kauden kolmas voitto Kiskosta. Sunnuntaina toivottavasti sama voitokas tahti jatkuu, ja näin kautemme jatkuisi välierissä. Odotan sunnuntaina kotiyleisön kannustusta, joka antaa pelaajille taistelutahtoa."