Karpaasit välieriin! (7.4.)

7.4.2024

Ottelun parhaina Palkittiin Kiskosta Jussi-Otto Mäkinen ja Karpaaseista Teemu Saarinen. Kuva: Markku Laitinen

Lentopallon miesten 2-sarjan puolivälierissä Outokummun Partion Karpaasit selvitti helposti tiensä välieriin kukistettuaan Oulun Kiskon viikonlopun molemmissa otteluissa erin 3-0.

Seuraava vastustaja on HuKi

Karpaasit on nyt neljän parhaan joukossa ja saa välierissä vastustajaksi Huki Jyväskylän. Huki kävi tiukan kamppailun pääsystä välieriin Keimolan Kaiun kanssa, ja vasta "kultainen erä" varmisti  jyväskyläläisten kauden jatkumisen. Toinen välieräpari on Raision Loimu 1 vs. Turun Toverit. Välierät pelataan tulevana viikonloppuna 13.-14.4.

Partio voittoon Ouluhallissa

Viime lauantaina Oulussa pelatussa ottelussa Karpaasit voitti erin 3-0 (25-19, 26-24, 25-23). Avauserää Karpaasit hallitsi alusta lähtien, kun Kiskolla oli vaikeuksia pysäyttää Ville Louhelaa, Tuomas Tikkaa ja Teemu Saarista. Toista erää Kisko johti loppuhetkille asti. Karpaasit aloitti nousun viiden pisteen tappioasemasta Louhelan ja Tikan johdolla. Lopulta jatkopalloilla erävoitto ratkesi Karpaaseille. Kolmannessa erässä Karpaasien kokemus oli voitonavain, mutta viimeisistä pisteistä käytiin tiukka kisa. Oulussa Karpaasien parhaana palkittiin Tuomas Tikka, joka teki 14 pistettä komeilla iskulyönneillä. Ville Louhela sai lyöntinsä toimimaan ja hänelle kirjattiin peräti 28 pistettä.

Kotisalissa 168 katsojaa

Toisen, Outokummussa pelatun ottelun, Kaapaasit voitti erin 3-0 (25-20, 25-21, 25-18). Tähän otteluun Karpaasit laittoi aloituskuusikkoon useita pelaajia, jotka olivat lauantaina vaihtopenkillä. Pelaaminen ei lähtenyt  kunnolla pyörimään, kun pikku virheet vaikeuttivat hyökkäyspeliä. Toinen perättäinen peli näkyi virheiden muodossa molempien joukkueiden suorituksissa. Ensimmäistä erää Kisko johti loppuhetkille asti, mutta Jussi Pukkisen syöttövuorolla peli kääntyi Karpaaseille. Hyvän torjuntapelin ansiosta nousu erävoittoon varmistui piste kerrallaan.

Toisessa erässä Karpaaseilla oli vaikeuksia ja Kisko kävi viiden pisteen johtoasemassa. Erän lopussa Teemu Saarinen tuli kentälle ja hänen ansiostaan varmistui erävoitto. Kolmannessa erässä Karpaasien peli vapautui  ja Kisko odotteli jo kotimatkalle pääsyä.

Karpaasien parhaat pistemiehet olivat Ville Louhela (15) ja Tuomas Tikka (12). Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Karpaaseista Teemu Saarinen ja Jussi-Otto Mäkinen Kiskosta.

Valmentaja Jarno Koponen: " Tämä ottelusarja on ohi ja tosipelit alkavat viikonvaihteessa  ensin Jyväskylässä Hukin vieraana ja sunnuntaina kotisalissa. Kaksi voittoa taas tarvitaan finaaliotteluihin pääsemiseksi. Tiedossa on lyhyt pelimatka Jyväskylään ja yöksi kotiin. Olemme kohdanneet Hukin jo neljästi kauden aikana, ja tiedämme  heidän pelitavan. Edellisten otteluiden tuloksilla ei ole nyt mitään merkitystä tulevassa sarjassa."