Karpaaseille tappio Jyväskylässä, mutta toivo elää sunnuntaina kotipelissä (13.4.)

13.4.2024

Lentopallon miesten 2.sarjan välierissä Outokummun Partion Karpaasit kärsi lauantaina vierastappion Jyväskyän Huki:lle erin 3-1 (25-20, 22-25, 25-21, 25-17). Karpaasit ei ole menettänyt mahdollisuutta päästä finaaliin, sillä toinen ottelu pelataan sunnuntaina urheilutalolla. Jatkoon pääsee tästä otteluparista joukkue, joka voittaa kaksi ottelua. Karpaasit on pakkovoiton edessä, sillä ensin joukkueen on voitettava kolme erää ja lisäksi ns. kultainen erä.

Karpaasit matkusti lauantaina Jyväskylään vajaalukuisena, kun poissa olivat Pekka Kontkanen, Jani Hassinen ja Jussi Pukkinen työesteiden takia. Karpaasit taisteli hyvin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon. Avauserän alkua Karpaasit johti hetken aikaa, mutta Huki paransi otteitaan ja  kirjasi lopulta erävoiton.

Toinen erä oli vuorostaan Karpaasien hallinnassa. Karpaasit johti erää parhaimmillaan viidellä pisteellä. Ottelussa parhaimman pistemäärän (28) tehnyt Ville Louhela oli lopulta tämän erän ratkaisija.

Kolmanteen erään Karpaasit teki aloituskuusikkoon muutoksen ja Karri Piippo tuli peliin mukaan. Tasaisen erän puolivälissä Karpaasit nousi kolmen pisteen johtoasemaan, mutta Huki käänsi erän voitoksi Karpaasien tekemien virheiden ansiosta.

Neljännessä erässä Karpaaseilla oli vaikeuksia torjuntapelissään. Hukin Henrik Heinästä oli vaikea pysäyttää, kun hän kovilla iskuillaan sai Karpaasien vastaanoton rikki. Louhela oli Karpaasien paras pistenikkari, kun hän takoi 28 kertaa pallon vastustajan kenttään.

Valmentaja Jarno Koponen:" Pelasimme hyvin, mutta Huki oli piirun verran meitä tällä kertaa parempi. Sunnuntaina meiltä vaaditaan neljän erän voittamista. Emme ole menettäneet toivoa. Sunnuntain peliin saamme Pekka Kontkasen ja liberopelaajaksi Lasse Kukkosen. Sankot on varattu rumpyryhmän avuksi kaupungin isännöimään otteluun, jonne on yleisöllä vapaa pääsy. Nyt tarvitaan runsaslukuisen yleisön kannustusta!"