Karpaasien kausi päättyi kahteen tappioon, Huki selviytyi finaaliin (14.4.)

14.4.2024

Palkitut: vasem. Otto Keinonen /Huki, keskellä  Iivo Hirvonen /Karpaasit  oikealla Simo Lehtonen / Huki
Palkitut: vasem. Otto Keinonen /Huki, keskellä Iivo Hirvonen /Karpaasit oikealla Simo Lehtonen / Huki

Outokummun Partion Karpaasien unelma päästä 2-sarjan finaaliin ei toteutunut, kun jyväskyläläinen Huki voitti viikonloppuna molemmat välieräottelut. Lauantaina Karpaasit kärsi tappion Jyväskylässä pelatussa ottelussa erin 3-1. (25-20, 22-25, 25-21, 25-17).  Sunnuntaina Huki haki ansaitusti toisen voiton Outokummusta erin 3-0 (25-22, 26-24, 25-23).

Karpaaseilta puuttui molemmista peleistä useita pelaajia, eikä joukkue pystynyt tekemään tarpeellisia voittoja ottelusarjan aikana. Huki on kevään aikana parantanut otteitaa peli peliltä ja näin joukkue ansaitsee paikan finaaliin. HuKi:lla oli joukkueessa 14 pelaajaa, joita valmentaja Veli Manninen  vaihteli otteluiden aikana. Karpaasit ja Huki kohtasivat kauden aikana kuudesti ja jyväskyläläiset voittivat noista peleista kolme viimeisintä. Välierissä molemmat ottelut olivat hyvin tasaisia, mutta Huki:lta löytyi oikealla hetkellä ratkaisijat kääntää erät voitokseen. Tärkein tekijä voittoihin oli HuKin tiivis torjuntapeli, mikä pysäytti Karpaasien hyökkäykset. Lauantaina Jyväskylässä Karpaasien parhaana pelaajana palkittiin Ville Louhela, joka piti joukkuetta pystyssä tekemällä 24 pistettä.

Outokummun ottelussa 342 katsojaa
Outokummun kaupungin isännöimä  ottelu houkutteli sunnuntaina urheilutalolle peräti 342  katselijaa, mutta Huki jatkoi edellisen päivän tapaan pelitapahtumien hallintaa. Ämpäreiden rummutus ei siivittänyt vajaalukuista Karpaaseita, vaan Huki voitti jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun erin 3-0 (25-22, 26-24, 25-23). Karpaaseilla oli ottelussa omat hyvät hetkensä, mutta voitontahtoisen Hukin pelaamisessa ei tapahtunut virheitä. Karpaasit teki ottelussa vuorostaan 32 virhettä.

Avauserän alussa Karpaasit kävi viiden pisteen johtoasemassa, mutta sitten Huki torjuntojen avulla siirtyi neljän pisteen johtoon. Erän lopussa Huki kahdella ässäsyötöllä varmisteli erävoittoaan.

Toisen erän alussa Ville Louhela kannatteli kotijoukkuetta tekemällä erä puoliväliin mennessä kuusi onnistunutta hyökkäystä. Huki vähitellen nousi voittotaistoon ja käytti toisen eräpallon hyödykseen. Hukin kaksi erävoittoa hankaloitti Karpaasien mahdollisuuksia  selviytyä finaaliin, koska neljän erän voittaminen oli liian suuri haaste.

Kolmannen erän puolivälissä Huki nousi seitsemän pisteen johtoon. Karpaasit kavensi eron pisteeseen Louhelan ansiosta. Lopulta harmittava virhe päätti ottelun  vieraiden voittoon.

Palkintoraati palkitsi joukkueiden parhaina pelaajina liberopelaajat Iivo Hirvosen /Karpaasit ja Simo Lehtosen/ Huki.  Nälkäisimmän pelaajan  palkinnolla palkittin Otto Keinonen /Huki  ja Iivo Hirvonen / Karpaasit.  Karpaasien pistenikkarit olivat Ville Louhela (22), Teemu Saarinen (11) ja Toni Hämäläinen (10).

Valmentaja Jarno Koponen: "Parempi joukkue voitti. Olimme vaikeuksissa virheiden takia, jotka antoivat vieraille lisäetua. Emme pelanneet huonosti, mutta meidän taidot eivät riittäneet kääntämään tasaisia eriä loppuhetkillä voitoksi."

Ottelun tuomitsivat Loek Schreurs ja Aino Rovio Joensuusta.