Mikko Räsäselle kolmas lentopallon SM-hopea (21.4.)

21.4.2024

SM-hopeajoukkue 2024 Akaa Volley
SM-hopeajoukkue 2024 Akaa Volley

Outokummun Partiossa Petri Kontkaselta ja Jouko Huoviselta lentopallon alkeisoppinsa saanut 23-vuotias Mikko Räsänen siirtyi viime kesänä kokeneen Olli Kunnarin valmentaman Akaa Volleyn miesten mestaruusliigajoukkueeseen.

Partio - Sampo - SurVo - Hurmos - Savo

Mikko pelasi Partiossa aina C-juniori-ikään asti. Sitten hän suuntasi Pielaven Sampoon  hakemaan oppia Sergei Ivanovilta, jonka pojat olivat tulleet hänelle tutuiksi  alueleireillä. Lentopallon pelaaminen kiinnosti Mikkoa, ja hän siirtyi myöhemmin  Joensuuhun urheilupainotteiseen lukioon. Susiraja Volleyssa ja Karelian Hurmoksessa taidot karttuivat, kunnes Timo Tolvanen houkutteli hänet Savo Volleyn joukkueeseen.

Kaksi SM- hopeaa Kuopiossa

Kaksi Kuopion vuotta hyvässä opissa Antti Siltalan ja Olli-Pekka Ojansivun seurassa olivat hyvää harjoitusta tulevaan. Kahtena keväänä (2021 ja 2022) Mikko saavutti SM-hopeaa Savo-Wolleyn riveissä, kun VaLePa voitti molemmilla kerroilla mestaruudet.

Akaa kutsui

Seuraavan kauden Mikko pelasi taas Hurmoksessa, jossa näytti taitonsa. Hän oli ässätilastossa ykkönen, ja hänet valittiin neljästi Mestaruusliigan kuukauden kuusikkoon. Halu menestyä pelaajauralla johti seurasiirtoon. Olli Kunnarin valmentama Akaa Volley hävisi viime keväänä finaalissa VaLePa:lle ja akaalaiset houkuttelivat joukkueen peliasuun Mikon lisäksi mm. Jere Heiskasen ja Ilja Ivanovin. Mikko teki kaksivuotisen sopimuksen Akaan kanssa, ja näin pääsi pelaamaan myös kovia pelejä Eurokentillä. Akaa selvitti tiensä Challange Cupin välieriin voitettuaan ensin kolme kokenutta eurooppalaista joukkuetta. Tien finaaliin katkaisi puolainen Warszawa.

Akaan kausi oli erinomainen myös kotimaisessa Mestaruusliigassa finaalisarjaan asti. Ensimmäistä mestaruuttaan tavoitteli Akaan kanssa Hurrikaani Loimaa. Akaa ei päässyt peleissä omalle tasolleen, ja Hurrikaani voitti kaikki neljä pelattua ottelua. Näin Mikolle pujotettiin kolmas hopeinen SM-mitali. Välierässä Akaa päätti VaLePan kuuden vuoden dynastian voitoin 3-2.

Tähtäin ulkomailla

Viime kesänä Mikko teki Akaan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka antaa mahdollisuuden siirtyä kesällä ulkomaille. Pelaajasopimuksia tekevä manageri työstää asiaa ja yrittää löytää uran kannalta hyvän seuran Keski-Euroopasta.

"Juhlat on juhlittu ja pikkuhiljaa on aloitettava valmistautuminen tulevaan kauteen. Tulevaa kesää vietän Outokummussa ja Joensuussa, jossa minulla on tuttuja harjoituskavereita aikaisemmilta vuosilta", toteaa Räsänen.

Markku Laitinen